49,00 

EAN: N/A Katalogové číslo: 23610 Kategorie:

Popis

Cafédirect – BIO Machu Picchu SCA 82 mletá káva 60g

Ochutnávací balení mleté kávy Machu Picchu. Bohatá a jemná chuť s tóny hořké čokolády charakteristickými pro region Machu Picchu. 

Chuť: bohatá a jemná káva s příjemnými tóny hořké čokolády a oříšků. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava:  doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru. Možné použít i do automatického a pákového espresa.

Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)

Odrůda: Bourbon, Typica, Caturra

Složení: 100% BIO Arabika. Ručně sbíraná.

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Peru.Suroviny nejsou geneticky modifikovány. Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v srdci incké oblasti peruánských And v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu. 

Zemědělské družstvo: HUADQUINA

Nadmořská výška pěstování: 1500 – 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu a chladu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

 

Proč si vybrat Cafédirect Machu Picchu?

Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. „washed“), následně se suší na velkých platech  venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající BIO kávu.

Hrubost mletí nejlépe odpovídá přípravě na filtru, výborně se hodí i na French press. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. V případě kávy Machu Picchu jde o kávu jemně plné chuti s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo – oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu.

Díky své lahodné chuti je řada Machu Picchu (k dostání také v zrnku a instatní verzi) od roku 1989, kdy Cafédirect vznikl, jednoznačně nejprodávanější a nejoblíbenější kávou a chloubou této značky.