169,00 

EAN: N/A Katalogové číslo: 23628 Kategorie:

Popis

Cafédirect – BIO Peru Reserve SCA 82 mletá káva 227g

Bohatá káva s příjemnými tóny hořké čokolády a oříšků. 100% Arabika ze strmých svahů peruánských And.

Chuť: Bohatá káva s příjemnými tóny hořké čokolády a oříšků. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně 1 vrchovatou lžičku na jeden šálek. Tato káva vhodná pro všechny způsoby přípravy, doporučujeme pro Moka, filtr, French Press. Možné použít i do automatického a pákového presovače.

Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silnější pražení, u espressa s lehounkou kyselostí)

Odrůda: Bourbon, Typica, Caturra

Složení: 100% BIO Arabika. Ručně sbíraná.

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Peru.Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: HUADQUINA co-operative

Nadmořská výška pěstování: 1500 – 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu a chladu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Balení

227 g

Mletí

Mletá 

Proč si vybrat Cafédirect Peru?

Peru mletá káva je nepatrně slaběji pražená než naše nejprodávanější káva Machu Picchu. Je proto v chuti lehčí s jemným náznakem příjemné kyselosti.

Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. „washed“), následně se suší na velkých platech  venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající BIO kávu.

Podle hrubosti mletí můžete kávu použít na libovolný způsob přípravy. Vynikající je zejména na espresso, které dá vyniknout její podmanivé vůni. Výborně se hodí i na French press. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. V případě kávy Machu Picchu jde o kávu jemně plné chuti s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo – oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu.

Díky své lahodné chuti je řada Machu Picchu (k dostání také v mleté a instatní verzi) od roku 1989, kdy Cafédirect vznikl, jednoznačně nejprodávanější a nejoblíbenější kávou a chloubou této značky.