169,00 

EAN: N/A Katalogové číslo: 23625 Kategorie:

Popis

Cafédirect – Costa Rica Tarrazu Reserve SCA 82 mletá káva 227g

Svěží zemitá káva z horské vulkanické oblasti regionu Tarrazu, Costa Rica. Krásné aroma s tóny ovoce a medových pláství.

Chuť: aromatická káva s vyváženým tělem a svěžími tóny ovoce a medových pláství. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru.

Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)

Odrůda: Caturra, Catuai

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná. SHB (Strictly High Grown).

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Kostarika. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: Llano Bonito Cooperative

Nadmořská výška pěstování: 1400 – 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu a chladu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Balení

227 g

Mletí

Mletá 

Costa Rica Tarrazu – kvalita bez kompromisu

Málokde na planetě je možné najít kvalitnější kávu než ve vysokohorském regionu Tarrazu v Kostarice. Pro toto tvrzení mluví i fakt, že v Kosarice je, za účelem zachování maximální možné kvality kávové produkce, zákonem zakázáno pěstování kávovníků Robusty. Povolena je zde pouze Arabika, která ve své chuti maximálně zúročí příhodné klima a kyselou vulkanickou půdu.

Díky vyšším denním a naopak nízkým nočním teplotám dozrávají kávové třešně pomalu. Kávová zrnka jsou proto menší, mají vyšší tvrdost a plné kávové aroma se sladkými tóny meruněk broskví.

Kávové třešně odrůdy Caturra Catuai ručně sklízí farmáři z družstva Llano Bonito Cooperative přesně v momentě, kdy jsou perfektně zralé. Sklizeň probíhá v období sucha od listopadu do března, kdy je chuť kávy nejkoncentrovanější. Z třešní se kávová zrnka získávají strojovým propíráním v pramenité vodě (tzv. „machine washed„), následně se suší venku na čerstvém vzduchu a slunci.