169,00 

EAN: N/A Katalogové číslo: 23624 Kategorie:

Popis

Cafédirect – Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227g

Lehká, svěží aromatická káva pěstovaná v úrodné vulkanické půdě úpatí hory Kilimanjaro v Tanzanii. 100% Arabika.

Chuť: lehká, svěží aromatická káva se středně plným tělem, čistou chutí a sladkými tóny černého rybízu. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru.

Síla pražení: 3. stupeň z 5 (střední pražení s osvěžující a příjemnou aciditou)

Odrůda: Bourbon, Kent.

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Tanzánie. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: KNCU co-operative

Nadmořská výška pěstování: 1400 – 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu a chladu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Balení

227 g

Mletí

Mletá

Čím je jiná káva Kilimanjaro?

Kávovníky mají na úpatí hory Kilimanjaro ideální podmínky. Díky úrodné vulkanické půdě, mírnému klima a dostatku vláhy z křišťálově čistých horských pramenů vytékajících přímo z ledovce na vrcholku hory.

Kávové třešně zde dozrávají pomalu, ve stínu banánovníků. Pěstování banánovníků spolu s kávovníky je pro oblast Kilimanjara typické – umožňuje pomalé zrání, které do kávových zrn promítá nepřeberné množství chutí.

Kávu sesbírali farmáři z tanzánského družstva KNCU Coffee Cooperative přesně v momentě, kdy perfektně dozrála. Sezóna sklizně je v této oblasti díky pomalejšímu zrání poměrně dlouhá – od října do února. Z třešní se kávová zrnka získala propíráním v pramenité vodě (tzv. „washed„), následně se sušila venku čerstvém vzduchu a slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající kávu.